Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület

VIKOTE

Pszichoterapeuta szakképzés (felkészítő tanfolyam pszichoterapeuta szakvizsgára)

2013. április 07. - VIKOTE

Képző szervezet: Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület
A képzés szakmai vezetője: Prof. Tringer László egyetemi tanár
A képzés vezetője: dr. Simon Lajos egyetemi docens

Kiknek ajánljuk a képzést:
Klinikiai szakszichológusoknak és orvosoknak, akik már alkalmaznak terápiás gyakorlatukban pszichoterápiás megközelítéseket, vagy ezután kívánják a pszichoterápia módszereit gyógyító repertoárjukba beépíteni, és céljuk a pszichoterapeuta szakképesítés megszerzése.

A képzés ideje: A teljes képzés 3 éves (6 félév), félévente 9 képzési nap, 10 – 18,30 óráig.
A tanfolyam kezdete: 2013. szeptember 18.
A képzés helyszíne: SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika (1083 Budapest, Balassa utca 6.)

Mit nyújt a képzés:
A hároméves képzés magába foglalja mindazokat a szakaszokat (propedeutikai-, klinikai-, módszerspecifikus fázis), melyek sikeres teljesítése esetén (minden félévet vizsgával zárunk) és a tanfolyamzáró vizsga után kiadott tanúsítvány birtokában be lehet jelentkezni pszichoterapeuta szakvizsgára, vagy meg lehet kérni az Egyesületen keresztül, az Európai Viselkedés- és Kognitív Terápiás Szövetségtől (EABCT) az Európai Uniós akkreditációs diplomát. Ezzel a nemzetközi diplomával jogosulttá válnak az Európai Unió területén CBT terapeutaként pszichoterápiás munkát végezni és a nemzetközi magatartásterapeuta címet használni

A képzés tematikája:
A tanfolyam előadásokból, készségfejlesztő, szupervíziós osztályfoglalkozásokból, valamint egyéni vagy csoportos önismereti foglalkozásokból áll.

  • első félévben a pszichoterápia alapjait oktatjuk,
  • második félévben a személyközpontú pszichoterápia és az autogén tréning módszeréből nyújtunk alapszintű képzést
  • első évben lehetőséget biztosítunk a pszichiátria szakvizsgával nem rendelkezők számára, hogy pszichopatológiából levizsgázhassanak
  • második és harmadik évben a viselkedés- és kognitív terápia elméletével és gyakorlatával ismertetjük meg a résztvevőket, lehetőséget biztosítunk egyéb módszerek, ill. alkalmazási területek (családterápia, hipnózis, asszertív tréning és rövid dinamikus terápia) megismerésére is
  • a hatodik félévében a hallgatók pszichoterápiás gyakorlatának folyamatos szupervízióját biztosítjuk és az előadásokon a pszichoanalízis elméletével foglalkozunk.

Akkreditáció:
A tanfolyam akkreditálásra került a Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központjánál.

A képzés díja:  135.000,- Ft/félév
A szakképzésre jelentkezni a www.vikote.hu honlapon lehet, ahol tanfolyamainkról, a pszichoterápiás szakvizsgáról és a nemzetközi CBT diplomáról is olvashatnak további információkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vikote.blog.hu/api/trackback/id/tr435206476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.