>

VIKOTE

Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) támogatja a kognitív tudományok kutatását, oktatását és mind szélesebb körű elterjesztését.

Linkblog

Friss topikok

Asszertív tréning tanfolyam

2011.11.16. 10:23 :: VIKOTE

A Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszék és a Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) közös szervezésében és bonyolításában 2012. I. félévében indított tanfolyama pszichológusoknak, orvosoknak, segítő szakmákban dolgozó kollégáknak.

Tanfolyamra jelentkezni a www.vikote.hu honlap „Regisztráció képzésre” menüpont alatt lehet.

Asszertív tréning tanfolyam

Időpont: 2012. március 30-31.

Helyszín: SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika tanácsterme,

Budapest, VIII. ker. Balassa utca 6.  I. emelet

Előadó: dr. Perczel Forintos Dóra

Tanfolyam díja: 30.000,- Ft

A tanfolyam díját, kérjük március 18-ig az Egyesület K&H Banknál vezetett 10200823-22214775 számú számlájára átutalni. A közleménybe tüntesse fel a résztvevő nevét és a tanfolyam kódját (AUT).

 A szociális kompetencia az egyénnek az a képessége, hogy a szociális kapcsolatok terén felmerülő legkülönfélébb problémákat oly módon kezeli, hogy közben a kapcsolat fenntartására, megőrzésére törekszik. A szociális készségfejlesztő tréning rendkívül hatékonyan felhasználható a legkülönfélébb pszichés problémákkal küzdő személyek kapcsolati problémáinak kezelésében, valamint egészséges személyek számára is hasznos lehet.
A tréning célja, hogy a résztvevők megtanulják megkülönböztetni a társas viselkedés négy alapformáját: a passzív, az agresszív, a passzív-agresszív és az asszertív viselkedést, visszajelzést kapjanak saját viselkedésük másokra gyakorolt hatásáról, fejlődjenek a segítő hivatás szerepköréhez tartozó kommunikációs készségekben és szociális kompetenciában, képesek legyenek hatékonyan kezelni az indulataikat.

A képzés várható pozitív hatása a személyes hatékonyság és a kommunikációs készségek fejlődésén túlmenően az, hogy a résztvevők alkalmazni tudják a tanultakat kapcsolati problémákkal, szorongásos zavarokkal küzdő neurotikus és hiányos szociális készségekkel rendelkező pszichotikus páciensekkel.
A képzés interaktív jellegű, a résztvevők aktív részvételén alapul. Az elméleti bevezetést helyzetgyakorlatokon alapuló szociális kompetenciát fejlesztő, szisztematikus tréning követi, melynek során a cél az egyes készségek begyakorlása (pozitív érzelmek, negatív indulatok kifejezése, kritika kezelése, nemet mondás, kompromisszumkötés, stb.)

 Várjuk jelentkezéseiket!

Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam pszichoterápia pszichiátria pszichológia vikote asszertív tréning

A bejegyzés trackback címe:

https://vikote.blog.hu/api/trackback/id/tr123386704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.